Ucuz Davetiye Burada - Kapıda Ödeme - Kargo Bedava
ÇB’de ara Google ile ÇB’de ara
  Önemli Bilgi
Ana Sayfam Yap
 Web Sitesi Referanslarımız 
 
 
  Mine ÇAKIR;
  Nimetlerin İçinde Mutsuzluğ...
 
Sonsuz ikram sahibi Yüce Allah, yeryüzünü tüm insanların nefislerinin hoşuna gideceği şekilde yaratmıştır. Rabbimiz, yarattığı bu güzel nimetleri, insanların yaşadıkları ...
  oku
  tüm yazarlarımız için tıklayınız
 
. Fikir Köşesi
 
. Köşe Yazıları
 
. Güzel Türkçemiz
 
. Kıssadan Hisseler
 
. Röportajlar
 
. Şiir Perisi
 
. Tarih
 
 
 
izlenme: 1476 
|
Çaycuma'dan Saracoğlu'na bir insan hikayesi… 21/07/2010
Fikir KöşesiRöportajlar
Çaycuma'dan Saracoğlu'na bir insan hikayesi…

    NTVSPOR.NET'in  Ressam Serkan Toksoy'la Yaptığı Röportaj:

* Öncelikle Atatürk Üniversitesi mezunu olduğunuz için ayrı bir gurur duydum. Sanırım üniversite eğitiminiz sona erdi. Asıl mesleğiniz ressamlık mı yoksa hobi olarak mı resim ile uğraşıyorsunuz?

 -Evet, üniversite eğitimim Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Resim İş Öğretmenliği Bölümünde 2004 yılında sona erdi. Asıl mesleğim Resim Öğretmenliği ama sistem öğretmen olmaya yeterli görmeyince ben de ressam olmaya karar verdim. İyi mi yaptım bilmiyorum.

* Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde yaşıyorsunuz ve İstanbul'a gelip milyonlarca kişinin mabed olarak gördüğü Şükrü Saracoğlu'nda bir sergi açıyorsunuz. Ailenizin koltukları kabarıyor olsa gerek...

- Açıkçası Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda sergi açmak aklımın ucundan dahi geçmemişti. Böyle bir şey aklıma gelmiş olsa dahi bir hayal olarak kalırdı. Anlayacağınız şu an hayal diye nitelendireceğim bir durumun içindeyim. Heyecanlıyım, ayaklarım yerden kesilmiş durumda ve sergi gününü iple çekiyorum. Tabii ki aileniz sizinle gurur duyuyor. Televizyonda veya gazetede haber olduğumuzda annem babam arayıp oğlum daha da meşhur olasınız diye dua ediyorlar, arkasından da şunu ekliyorlar "Oğlum şu KPSS' ye çalış da öğretmen ol bu işlerin sonu yok devlet kapısı daha iyidir" diyorlar.

* Fenerbahçe'nin efsane isimlerini sarı lacivert kumlardan, hatta inşaat kumlarından yaptınız. Fanatik bir Fenerbahçe taraftarı olmalısınız...

- Benden ziyade abim Harun TOKSOY ve İstanbul'daki menajerimiz Turgut Tunç abinin fanatikliğinden kaynaklanan bir sergi oldu. Ben de onların heyecanına kaptırdım kendimi ve böyle bir çalışma çıktı ortaya

* Peki bu kadroda kimler var? Hangi Fenerbahçeli efsaneleri görebileceğiz serginizde?

Sergi için başkan, teknik adam ve futbolculardan oluşan 22 isim belirlendi. Şükrü Saraçoğlu, Aziz Yıldırım, Rıdvan, Aykut, Müjdat, Cemil, Alex, Didi, Ziya Şengül gibi Fenerbahçe'yle efsaneleşmiş 22 isim ve çalışma çıktı ortaya. İsterseniz tüm çalışmaları söylemeyeyim ki sergiye gelecek olanlar için biraz da sürpriz olsun. Ayrıca sarı lacivert kumdan Atatürk portresiyle 23. yani final çalışması yapıldı.

* Ağabeyiniz Harun Toksoy ile muhteşem eserlere imza attınız. Peki en zor çizdiğiniz ve en kolay çizdiğiniz isimler kimlerdi?

Şu isim kolay oldu şu isim zor oldu diyemem. Hepsinin bir zorluğu vardı; çünkü portre yapmak zor iştir ve yaptığınız kişiye benzemezse hiçbir anlamı yoktur. Üstüne bir de bunu kumdan yapmak gibi ilginç ve uygulaması zor bir malzeme seçerseniz haliyle işiniz daha da zorlaşıyor. Açıkçası yorucu bir süreçti.

* Fenerbahçe Kulübü ile nasıl iletişim kurdunuz?

Kulüple irtibata geçme ve serginin organizasyon süreci tamamen menajerimiz Turgut Tunç abinin özverili ve yorucu bir çalışmasıyla gerçekleşti. Bu sorunun cevabını en iyi şekilde o yanıtlar. Ben ne desem hafif kalır herhalde. Turgut abiye de teşekkürü bir borç biliyorum.

* 19.07 gibi önemli bir günde açılması da ayrı bir önem arz ediyor Fenerbahçe Kulübü için...

Tabii ki. Serginin Fenerbahçeliler gününde olması ve o gün başka bir organizasyonun olmaması serginin hem bizim hem de kulüp için öneminin daha da artmasına vesile oldu.

* Başka projeleriniz de var mı? İspanya'yı da es geçmediniz diye biliyorum...

Başka projeler tabii ki de var ancak bu projeler henüz fikir aşamasında. Bu fikirleri hayata geçirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 

* Son olarak serginiz hakkında bilgi verir misiniz? Okuyucularımız bu sergiyi nasıl ziyaret edebilirler? Hangi tarihe kadar gelebilirler...

Sergi Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı 1907 Tribünü'nde açılacak ve 19-21 Temmuz tarihlerinde yani 3 gün boyunca ziyarete açık olacak.

Kaynak:NTVSPOR.NET

 
Hata Raporlama: İçerikle İlgili Bir Hata Varsa Lütfen Raporlayın!
 
geri dön
sayfa başı
tüm konular
yazdır
tavsiye et
|
Yorum Bırakın
  SON EKLENENLER
CHP Çaycuma Belediye Başkan Adayı Bülent Kantarcı adaylığını değerlendirdi  
Çaycuma Can Ev Dekor: İşimizi Seviyoruz ve Üretiyoruz.  
A'dan Z'ye Acun Ilıcalı'nın bilinmeyenleri  
Amacımız; Bölgemizde daha iyi, daha büyük marketler açıp; vatandaşlarımıza daha üst düzeyde hizmet vermek  
Ekşioğlu Ticaret: 8 Ayda Çaycuma'da Zirvede  
Vadinin Adayı Ahmet Çolakoğlu  
Çaycuma'dan Saracoğlu'na bir insan hikayesi…  
Çaycuma'nın yükselen trendi: UÇAR SİGORTA  
 
 
tümü
 
   
 
 
 
 
Yukarı Çık
       
 
 
 
Site Yönetimi: Çaycuma Baskı Dünyası - www.ucuzdavetiyeburada.com / Proje Başlangıcı : © 2009 - ∞