Ucuz Davetiye Burada - Kapıda Ödeme - Kargo Bedava
ÇB’de ara Google ile ÇB’de ara
  Önemli Bilgi
Ana Sayfam Yap
 Web Sitesi Referanslarımız 
 
 
  Mine ÇAKIR;
  Nimetlerin İçinde Mutsuzluğ...
 
Sonsuz ikram sahibi Yüce Allah, yeryüzünü tüm insanların nefislerinin hoşuna gideceği şekilde yaratmıştır. Rabbimiz, yarattığı bu güzel nimetleri, insanların yaşadıkları ...
  oku
  tüm yazarlarımız için tıklayınız
 
. Fikir Köşesi
 
. Köşe Yazıları
 
. Güzel Türkçemiz
 
. Kıssadan Hisseler
 
. Röportajlar
 
. Şiir Perisi
 
. Tarih
 
 
 
izlenme: 3897 
|
Vadinin Adayı Ahmet Çolakoğlu 07/02/2011
Fikir KöşesiRöportajlar
Vadinin Adayı Ahmet Çolakoğlu
AK Parti Çaycuma İlçe Başkanı Ahmet ÇOLAKOĞLU milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa etti.

Başarılı bir İlçe Başkanlığı yapan Ahmet Çolakoğlu, bölgedeki Belde Belediye Başkanları, Belde Başkanları ve kamuoyundan büyük destek alıyor.

Ahmet Çolakoğlu İle yapılan röportajı yayınlıyoruz:

Soru: Milletvekili aday adaylığınızı değerlendirir misiniz?

Ahmet ÇOLAKOĞLU: AK Parti kurulduğu günden bu güne yönetim kurulunda yer aldım. Bununla beraber üç defa ilçe kongresi geçirdik. Tüm kongrelerde teşkilatın içerisinde yer aldım. Siyasi işler başkanlığını ve ilçe Başkanlığını yürüttüm. Bölgemizde de vatandaşımıza halkımıza devamlı olarak yardımcı olmaya çalıştık. Elimizden geldiği kadarıyla halkımıza vatandaşımıza destek olduk, yardımcı olduk. Bu çerçevede belli bir noktaya gelen olay 2011 yılı genel seçimlerinde ortaya çıktı. Tabi her AK Partili vatandaşın olduğu gibi biz de AK Partinin aday adaylığı sürecine dahil olduk. Genel Merkezimiz istifa sürecini 6 ay önceden başlattı, bizde bu çerçevede 15 Ocak 2011 tarihi itibariyle ilçe başkanlığı görevinden istifa edip milletvekilliği aday adaylığı sürecine dahil olduk.  

Soru: Aday adaylığı sürecinde sizden başka aday varmıydı?

Ahmet ÇOLAKOĞLU:  AK Parti Çaycuma teşkilatında 600 arkadaşımız yer alıyor. Bunlar mahalle başkanları, köy başkanları, belde başkanları, Belediye yönetimleri, ilçe yönetim kurulu üyeleri, il genel meclis üyeleri, Belediye Meclis üyeleri, Belediye Başkanları, Belde başkanlarından oluşuyor. Bu süreçte teşkilatımızda birebir içerisinde olan arkadaşlarımız aday adaylığı sürecine katılabilirdi. Bunların hepsi bu göreve layık ve bu görevi yapabilecek arkadaşlarımız. Genel Merkezimiz 15 Ocak tarihi itibariyle teşkilattaki arkadaşlarımızın istifa sürecini açıkladı. Bu süreçte sadece ben istifa ettim. Tabi bununla birlikte yasal süreç henüz başlamadı. 12 Mart tarihinde Belediye Başkanları, devlet memurları da istifa edebilir. Teşkilatlardan Ahmet Çolakoğlu ismi çıktı ve aday olmaya karar verdim. Ancak 12 Mart’ta Çaycuma’dan başka aday adayları da çıkabilir. Bu herkesin demokratik hakkıdır.

 Soru: Belediye Başkanı Mithat Gülşen 12 Mart tarihinde istifa ederse...

Ahmet ÇOLAKOĞLU: Belediye Başkanımız tabiki istifa edebilir. Sonuçta bu demokratik hakkıdır. Sonuçta  Mithat Gülşen ismi de yıllardır Zonguldak siyasetinin içindedir. insanlar nerede hizmet yapacaklarını bir şekilde belirliyorlar. Nerede daha iyi hizmet yaparım açısından o da milletvekilliğini düşünürse 12 Mart tarihinde istifa etmesi doğaldır. 

Soru: Sizin, istifa etmeden önce Mithat Gülşen ile görüşüp aday olması halinde aday olmayacağınızı söylediğiniz doğru mu? 

Ahmet ÇOLAKOĞLU:  Belediye Başkanımız gerçekten bu konuda bir görüşme yaptığımda benim aday adaylığı sürecimi desteklediğini ve çıkmamız gerektiğini kendisi bizlere belirtti. Bizler Mithat Başkan’ın gösterdiği tutumdan memnun olduk. Belediye Başkanımız Mithat Gülşen “Ben Belediye Başkanı olarak seçildim, benim daha önümde Çaycuma’ya yapacak hizmetlerim var. Çaycuma’ya  verdiğim sözler var, bunları yerine getirmem gerekir ve ben Çaycuma’ya hizmet etmekten çok mutluyum” dedi. Ve asıl görevi olarak Belediye Başkanlığında kalmak ve Çaycuma Belediye Başkanı olarak hizmet etmek istediğini söyledi. Tabi görüşmeler sonucunda böyle bir netice çıktıktan sonra biz  aday adaylığımızı açıkladık. 

Soru: Çaycuma’dan aday adayı çıkmaması da adaylığınız konusunda etkili oldu mu?

Ahmet ÇOLAKOĞLU:  ilk etapta teşkilatlar bazında aday adayı çıkmadı. Ama ileriki aşamalarda bağlayıcı olmayan arkadaşlarımız çıkabilir. Çaycuma’dan başka aday adayları da çıkabilir. Bu partimiz için bir zenginliktir, çeşitliliktir. Aday adaylarının çeşitli ve çok olması teşkilatlarımıza onur verir. Ama şuanda teşkilatlarımızda 15 Ocak sürecine tabi olanlar sürecine baktığımızda sadece teşkilatta Ahmet Çolakoğlu gözüküyordu ve bende bu süreçte istifa ettim. AK Parti bünyesinde olmak bir sorumluluktur. Biz de bu sorumluluğu üzerimizde gördük ve bu çerçevede istifa ettik. 

Soru: Çaycuma bölgesi 2007 seçimlerinde geri sıralarda yer aldı, bu seçimde de sıralamada yer alabileceğini düşünüyor musunuz?

Ahmet ÇOLAKOĞLU:  Çaycuma gerçekten Zonguldak’ta adından söz ettiren bir ilçe konumundadır. Zonguldak’taki ilçeler bazında bakarsak Çaycuma’nın yeri hem ekonomi olarak hem sanayi olarak hemde siyasal olarak güçlü bir yeri vardır.Çaycuma’mızda Filyos Vadisi Projesi gerçekleşeceği başlangıç noktası Çaycuma’mızdır. Bununla beraber Organize Sanayi Bölgesi ve Havalanı ile birlikte bir merkez haline gelmektedir.AK Partinin içindede Çaycuma siyaseti güçlü ve etkili olmuştur. Birinci seçimde Bayram Berber 5. Sırayı almıştır daha sonra Bünyamin Bostancı 4. Sırada Genel seçimlerde Çaycuma’yı temsil etmişlerdir. Tabi Çaycumamız 100 bin nüfuslu bir ilçedir. Bununla beraber 75 bin seçmeni vardır. Seçmen açısından bakarsak merkez ilçe ve Ereğli’nin ardından üçüncü büyük seçmen kitlesine sahip olan Çaycuma ilçemizdir. Genel Merkezimiz bütün değerlendirmeleri bu oranlara bakarak yapacağına inanıyorum. Çaycuma’nın bu listede olmaması partimize birşey kazandırmaz. ilçemizin listede  olması AK Partiye devamlı bir artı hanesine yazılır. Ve Genel Merkezimiz bunu her seçimde görmüştür. Bu seçimde de göreceğine inanıyoruz. 

Soru: Vadi olarak tabir edilen Gökçebey Devrek ve çevrelerinde aday olmanız konusunda baskı yapıldığı doğru mu?

Ahmet ÇOLAKOĞLU:  Gökçebey, Devrek ve Çaycuma çizgisine bakarsak bütün Belediye başkanlarımız, ilçe Başkanlarımız ve Belde Başkanlarımızla yaptığımız istişareler sonucunda gerçekten bu bölgeden bir adayın gerektiğini, halkımızın karşısına çıktığımızda elimizi güçlendirecek isimlerin olması gerektiği şeklinde bir fikirbirliği oluştu. Bu çerçevede bizim aday adaylığı sürecine dahil olmamızda önemli bir etki oluşturdular. Sağolsunlar onlarda bizlere bu konuda destekçi oldular, onlarda bu konuda  birlik beraberlik içinde yürüyeceğimizin teminatını verdiler. AK Parti bir bütündür. Belediye Başkanlarımız, Belde Başkanlarımız, partililerimiz ve vatandaşlarımızla yaptığımız istişarelerde güzel paylaşımlar yaptık. Çok iyi bir enerji ile seçimlerde iyi sonuç almak için hepbirlikte elele yürüyeceğiz. 

Soru: Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar’ın aday olması sizin konumunuzu etkileyeceğini düşünüyor musunuz?

Ahmet ÇOLAKOĞLU:  Ak Parti bünyesinde hiçbir aday adayı milletvekilliği sürecinde birbirini olumsuz bir şekilde etkilemez. Bu şekilde düşünmek yanlış olur. Dediğimiz gibi biz Ak Parti olarak bir aileyiz, bir bütünüz. Bundan önceki dönemlerde de yine aynı şekilde aday adayları arasından kendi içimizdeki karşılaştırmalar yapıldı. Gerçekten bu karşılaştırmalar sonucunda bir milletvekili aday listesi yayınlandı ve bu aday listesi yayınlandıktan sonra hep beraber, birlik beraberlik içinde olduk. Hiçbir aday adayının diğer aday adayı için olumlu ve olumsuz bir tarafı yoktur. Her milletvekili aday adayının artıları vardır. Ak Partiye katacakları vardır.  Bu çerçevede hiçbir zaman ‘bu’ bunun için olumlu, ‘bu’ bunun için olumsuz gibi bir önyargıya kapılmadık. 

Soru: 2011 yılı seçimlerinde herhangi bir sıra dayatmanız olacak mı? Yoksa verilecek sırade görev yapmaya razı olacak mısınız?

Ahmet ÇOLAKOĞLU:  Başbakanımız gerçekten Türkiye’ye 2002 yılından beri çok büyük bir yol kat ettirdi. Başbakanımız ve Ak Parti ile beraber de artık Türkiye dünyada sözü geçen, ve artık bölgesinde sorumlulukları yüksek olan bununla beraber dünya siyasetinde ve ekonomisinde önemli bir yer kazanmıştır. Bu çerçevede bizim gönlümüz Ak Partinin tekrar tek başına iktidar olması yolunda elimizden gelen gayreti göstermektir. Ak Partinin Zonguldak’ta 5 milletvekilinin 5’ini de nasıl alırız, nasıl bu yolda mücadele ederiz, bunun formüllerini, bunun yollarını kendi içimizde çizmemiz gerekir. Bizim şuandaki hedefimiz budur. Hedefimiz sıralama değil, 5’de 5 yapmak. Bütün aday adaylarının hedefinin de aynı olduğunu düşünüyorum. Hedefimiz Ak Partinin Zonguldak’ta 5 milletvikilinin 5 inide almaktır. Bu yolda da mücadele edeceklerine eminim.  

Soru: Ticaretle ilgileniyorsunuz aday olursanız ticari hayatınıza devam edecek misiniz?

Ahmet ÇOLAKOĞLU: 1970 yılından bu yana Çaycuma bölgesinde ticari faaliyette bulunuyoruz. 1970 yılından beri aile şirketi olarak birebir halkla yapılan bir ticaretimiz var. Ve bu çerçevede her zaman halkın gözü önünde olan bir ticaret sahibi olduk. Siyasi hayata atılmamızın ardından da halkımız daima bizi gözönünde gördü. Hem ticari hem siyasi yapımızla vatandaşımıza devamlı olarak hizmet ettik. Siyasette bir şekilde hizmet aracıdır, ticarette bir şekilde halka hizmet aracıdır. Biz ailemizle beraber bu ticaretimizi aynı şekilde devam ettiriyoruz. Siyasete girdiğimiz ve ilçe başkanı olduğumdan bu yana ticaretle bağım yüzde  10’sa siyasetle bağım yüzde 90 olmuştur. inşallah bu görev bize nasip olursa bu gerçekleştiğinde biz halkımızın hizmetine gireceğiz ve halkımızın hizmetine devam edeceğiz. Biz geniş bir aile şirketi olduğumuzdan ticaretimiz de yine aile fertleri tarafından yürütülecektir.  

Soru: 2007 yerel seçimlerinde alınan sonuç 4. Milletvekilini çıkartmaya yetmedi. Önümüzdeki seçimlerde bununla ilgili bir stratejiniz var mı? Nerelerde eksiklikler var bir analiz yaptınız mı?

Ahmet ÇOLAKOĞLU:  2007 yılında Ak Partinin bünyesinde Siyasi işler Başkanı olarak devam ederken mevcut ilçe başkanımız Bünyamin Bostancı ilçe başkanımız daha sonradan milletvekili aday adaylığını koydu ve 4. Sıra milletvekili adayı oldu. Gerçekten Çaycuma teşkilatlar anlamında elimizden gelen gayreti gösterdik ve bütün bölgemizde hiçbir köy, mahalle kalmadan halkımızdan Ak parti adına destek istedik. Sonuç itibariyle seçimlerde bir liste var ve bir de sıralama var. Bu sıralamanın sonucunda 4. sıradaki milletvekili adayımız meclise gidemedi. Gerçekten  bu konu bizi üzdü.  Keşke 5 adayımızın 5’i meclise gidebilseydi. Ama maalesef olmadı. Tabi o zaman Zonguldak’ta, Çaycuma’da ve Devrek’te çok güzel sonuçlar aldık. Türkiye’de çok güzel oy aldığımıza inanıyorum. 4 Oyla yada 8 bin oyla fark etmez sonuçta 4. sıradaki arkadaşımızı meclise gönderemedik. Bu sonuç bizim için tabiki bir derstti, bir ödevdi, bu konuda bir ders çıkarmaktı.inşallah 2011 genel seçimlerinde bunu kendimize destur edinip çalışmamıza devam edeceğiz.  Bizim için önemli bir kriterdir tabiki.

Soru: Referandum sonuçlarında Çaycuma’da hayır çıkmıştı. Sizin de bir özeleştiriniz olmuştu. Referandum sonuçlarının sizi etkileyeceğini düşünüyor musunuz?

Ahmet ÇOLAKOĞLU:  Genel Merkezimiz bu tür değerlendirmeler tabiki yapacaktır. Ancak Sayın Başkanımızın bu konudaki görüşleri şu yöndedir; Hayır çıkan oylar muhalefetin değildir, Evet çıkan oylar da bizim değildir demiştir. Kesinlikle referandumda çıkan oyları ‘Bizim oyumuz bu kadar’ diye bir kalıba oturtmadık. Bizim oyumuzun ne kadar olduğu genel seçimde ortaya çıkacaktır.  

Soru: Millevekili olduğunuz zaman benim hayalim şudur dediğiniz birşey var mı? Hayata geçirmek istediğiniz projeniz.

Ahmet ÇOLAKOĞLU:  Bizim bölgemizde gerçekten milletvekili olmak güzel bir olaydır. Bölgemiz bir çok milletvekili ve bakan çıkarmıştır. Ve bölgemizde de güzel hizmetler yapmışlardır.Şu anda mevcut milletvekillerimiz dahil bölgemizdendir ve çok güzel hizmetler yapmışlardır. Zonguldak’ımıza, Çaycuma’mıza çok güzel hizmetler yapmışlardır. Nasip olursa milletvekili olursam bizim Filyos Projesi önümüzde çok büyük ve çok güzel bir projedir. Bununla beraber bölgemizi canlandıracak bölgemizi harekete geçirecek bir projedir. Hedefimiz Filyos Projesini daha hızlı bir şekilde hayata geçirmek ve  halkımıza istihdam sağlayacak kapıların açılmasını sağlamak ve daha hızlı bir şekilde kentimizin sanayi kenti olmasını sağlamak için çalışmaktır.

Soru: Filyos Projesinin dışında neler anlatırsınız?

Ahmet ÇOLAKOĞLU:  Filyos Projesi konusunda geçmişte yapılan vaadleri biz yapmadık. Filyos konusunda AK Parti iktidarı döneminde ciddi adımlar atılmıştır. Tozlu raflardan biz indirdik, bugün yer tahsislerini konuşabiliyoruz, istimlaklar bitti arsa bedelleri de şuanda dağıtılıyor, vatandaşlarımıza ödemeler yapılıyor. Ebette Filyos Projesi bizim için, Zonguldak için inanılmaz derecede önemlidir. Fakat bunun yanında ilçemizin tüm eksiklikleri konusunda bilgimiz, çabamız, gayretlerimiz vardır.  Bölgesel anlamda tabi halkımıza anlatacaklarımız var. Çaycuma OSB’nin eksikliklerini biliyoruz. Yine doğalgaz ile ilgili Çaycuma’da talepler oldu. Doğalgazın artık vatandaşın kullanıma sunulması noktasında bizim siyasi olarak görevimiz. Bununla beraber yıllarca hayvan otlağı haline gelmiş havaalanımız açıldı. Bunu daha da geliştirmek bizim elimizde. Belediyelerimizdeki eksiklikleri de gidermek de  bizim siyasi olarak görevimiz. Seçimlerde nasip olursa bunları da anlatmak ve bu konularda düşüncelerimizi önerilerimizi anlatmakta bizlerin görevi olacak. 

Soru: İlçe Başkanı olarak belediye başkanı ile koordineli çalışmalarınız vardı. Millevekili olduğunuz zaman aynı koordineyi sağlayacağınızı düşünüyor musunuz?

Ahmet ÇOLAKOĞLU:  Belediye başkanlarımızla birlikte çok güzel bir uyum içerisinde ilçe başkanlığı dönemi geçirdim. Tekrar tekrar kendilerine teşekkür ediyorum. Devamlı olarak Ankara ziyaretlerimizi Genel Müdürler anlamında, Müşteşarlar anlamında, Bakanlar anlamında devamlı olarak ziyaretlerimizi hep birlikte gerçekleştirdik. Milletvekillerimizde bize önayak oldular, bizim bu şekilde aktif olarak çalışmamıza destek verdiler.Sağolsunlar Belediye Başkanlarımızdan hiçbir zaman azim eksik olmadı. Bu azim karşısında bizimde azimli olmamız Partimizin ve milletimizin bize yüklediği bir sorumluluktu. Bizde bu sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştık. Biz farklı birşey yapmadık, yapmamız gerekeni yaptık. Milletvekilliği konusunda da yine aynı şekilde üzerimize düşen görev neyse yapmamız gereken hizmetneyse onu da hepberaber, yine bütün Zonguldak’la beraber gerçekleştirmek tek hedefimiz.  

Son söz..

Sonuç itibariyle milletvekilliği aday adaylığı sürecinde Zonguldak’ımızda belki 10, belki 20, belki 30 isim çıkartacaktır. Aday adaylık sürecinin hayırlı olmasını diliyorum. Genel Merkezimizin en güzel oyu alacak şekilde listeyi yapacağına inanıyorum, bu şekilde halkıımızn karşısına çıkacağız. Bizim için önemli olan AK Parti’nin Zonguldak’tan çok iyi bir oy alarak hedefine ulaşmasıdır.

Milletvekili aday adaylığının ardından süreç bittiği ve 5 kişilik liste açıklandığı an biz bir aileyiz hep beraber kolkola girip elimizden gelen gayreti göstereceğimize inanıyorum. Bütün aday adayı arkadaşlarımızında benimle aynı düşündüğüne eminim. Ben bu süreçte hepsine başarılar diliyorum. Hepberaber yolumuza devam edebileceğimize inanıyorum. AK Partinin özünde ruhunda birlik beraberlik vardır, halka hizmet vardır, bütün arkadaşlarımda aynı ruhta olduğuna inanıyorum. Ve hepsine tekrar tekrar teşekkür ediyorum ve hepsine hayırlı olsun diyorum.

Kaynak: www.ahmetcolakoglu.com.tr

 
Hata Raporlama: İçerikle İlgili Bir Hata Varsa Lütfen Raporlayın!
 
geri dön
sayfa başı
tüm konular
yazdır
tavsiye et
|
Yorum Bırakın
  SON EKLENENLER
CHP Çaycuma Belediye Başkan Adayı Bülent Kantarcı adaylığını değerlendirdi  
Çaycuma Can Ev Dekor: İşimizi Seviyoruz ve Üretiyoruz.  
A'dan Z'ye Acun Ilıcalı'nın bilinmeyenleri  
Amacımız; Bölgemizde daha iyi, daha büyük marketler açıp; vatandaşlarımıza daha üst düzeyde hizmet vermek  
Ekşioğlu Ticaret: 8 Ayda Çaycuma'da Zirvede  
Vadinin Adayı Ahmet Çolakoğlu  
Çaycuma'dan Saracoğlu'na bir insan hikayesi…  
Çaycuma'nın yükselen trendi: UÇAR SİGORTA  
 
 
tümü
 
   
 
 
 
 
Yukarı Çık
       
 
 
 
Site Yönetimi: Çaycuma Baskı Dünyası - www.ucuzdavetiyeburada.com / Proje Başlangıcı : © 2009 - ∞