Ucuz Davetiye Burada - Kapıda Ödeme - Kargo Bedava
ÇB’de ara Google ile ÇB’de ara
  Önemli Bilgi
Ana Sayfam Yap
 Web Sitesi Referanslarımız 
 
 
  Mine ÇAKIR;
  Nimetlerin İçinde Mutsuzluğ...
 
Sonsuz ikram sahibi Yüce Allah, yeryüzünü tüm insanların nefislerinin hoşuna gideceği şekilde yaratmıştır. Rabbimiz, yarattığı bu güzel nimetleri, insanların yaşadıkları ...
  oku
  tüm yazarlarımız için tıklayınız
 
. Fikir Köşesi
 
. Köşe Yazıları
 
. Güzel Türkçemiz
 
. Kıssadan Hisseler
 
. Röportajlar
 
. Şiir Perisi
 
. Tarih
 
 
 
izlenme: 2430 
önceki konu
|
Çaycuma'nın yükselen trendi: UÇAR SİGORTA 14/03/2010
Fikir KöşesiRöportajlar
Çaycuma'nın yükselen trendi: UÇAR SİGORTA

UÇAR SİGORTA ARACILIK HİZMETLERİ’NİN sahibi Ahmet UÇAR'la yapılan röportaj: 

2007 yılında sigorta sektörüne giren ‘UÇAR SİGORTA ARACILIK HİZMETLERİ’NİN sahibi Ahmet UÇAR ile uzun zamandır bir röportaj gerçekleştirmek istiyor ama fırsat bulamıyorduk. Bu iş böyle olmayacak diyerek çat kapı ziyaret edelim dedik Ahmet Bey'i. O da bizi kırmadı ve misafir olarak ağırladı. Okuma-yazmayı öğrendiğinden bu yana babası Mehmet UÇAR ile ticaretin içinde olduğunu, Tekel ve Sayısal Oyun bayiliği yaptıklarını anlatan Ahmet UÇAR, 2007 yılında Çaycuma'da UÇAR SİGORTA ARACILIK HİZMETLERİ'ni kurmuş. sigortacılığa başlama serüveni ise söyle UÇAR ın ; Babası Mehmet UÇAR ın, Bankalara girdiği mülakatların ve askerliğini yaptığı Kastamonu’daki edindiği bir Sigortacı dostunun teşvikiyle başlamış Ahmet UÇAR Sigortacılık serüvenlerine gelişen şartlar ve insanların Zorunlu sigortalara verdikleri önem nedeniyle sigortacılığa elementer branşta başlamış. Şu an elementer branşta Dünyanın ve Türkiyenin önde gelen iki sigorta şirketi olan ERGO İSVİÇRE ve AVİVA SİGORTA nın Yetkili (A) Acenteliğini yapan UÇAR SİGORTA ARACILIK HİZMETLERİ nin kurucusu ve sahibi Ahmet UÇAR ile sohbet ettikçe ve kendisini daha yakından tanıma fırsatı bulduk ve iyi ki sigorta sektörüne girmiş ve kendisiyle tanışmışız diyorum. Şu an işini çok severek yapan UÇAR, şirketin tüm sorumluluğunu üzerine almış ve işini severek yapıyor. İşte görüşmemizin notları…


Ahmet Bey Sigortacılığa nasıl başladınız?

Sigortacılığa başlama serüvenim askerlik yaptığım 2004 yılına dayanıyor Askerlik süresince askerlik sonrası yapabileceklerimi düşünme fırsatım oldu Kastamonu da tesadüfen tanıştığım bir sigortacı dostumla birlikte Sigortacılıkla da tanışmış oldum. İktisat Mezunu olduğum için Finans Sektöründe çalışmak istiyordum bu nedenle UÇAR SİGORTA ARACILIK HİZMETLERİNİ kurmadan önce çeşitli bankaların sınavların girdim başarılıda oldum sonrasındaki grup mülakatında da başarılı oluyordum ancak son mülakat olan Tekli mülakatta sürekli eleniyordum elenme nedenim ise hep aynıydı git babanın işlerini büyüt ticaretle uğraş böylece ülkeye daha faydalı olursun bu zamana kadar patronluğunu yaptığın Bankanın personeli olamazsın senden Bankacı olmaz! Yapı Kredi bankasının Yönetmen Yardımcılığı Mülakatı birinden iş istediğim son mülakattı. İstanbul’dan mülakat dönüşü ilk işim daha öncede zihnimi kurcalayan ancak ötelediğim Sigortacılıktı mülakatımın sonucunu dahi beklemeden UÇAR SİGORTA ARACILIK HİZMETLERİNİ kurdum. Ve sigortacılığa başladım…

Acenteliğinizle ilgili projelerinizden biraz bahseder misiniz?

Mümkün olduğunca en doğru ve en iyi olmaya çalıştım ve buna devam edeceğim. Herhalde tüm acentelerin gönlünde daha da büyümek yatar. Ben geldiğim noktayı büyüme açısından asla yeterli bulmayacak kişiliğe sahibim ancak büyümenin farklı sıkıntıları da beraberinde getirdiğini biliyorum. günümüz ekonomik koşullarında en doğru olanın Bulunduğumuz yeri muhafaza etmek olduğunu düşünüyorum.

Müşteri portföyünüzü ele aldığımızda nasıl bir yapı ortaya çıkıyor?

Müşteri portföyümüze baktığımda, genelini orta ölçekli işletmeler ve bireysel müşteriler oluşturuyor. Bireysel müşterinin daha kalıcı olduğunu düşünüyorum. İnsanların birikimlerinin karşılaşacağı riskleri teminat altına almak zor ancak güveniliyor olmak bir o kadar huzur verici bu zorluk bize risklerini emanet eden müşterilerimizin güvenini kaybetmemiz için daha çok çalışmamıza neden oluyor, risklerini teminat altına alırken Acente olarak bizi tercih eden 4.000 i aşkın müşterimize teşekkürü bir borç bilirim Uçar Sigorta her zaman yanlarında olacaktır.

Türkiye’de ve Çaycuma'da herhangi bir sigorta acentesinin sektörel anlamda genel olarak en büyük sıkıntısı nedir?

Sektörümüzün en büyük sıkıntısı, sigortacılığın eğitim gerektiren değil, herkesin kolayca yapabileceği sanılan bir meslek olarak görülmesi ve aynı zamanda ek iş olarak düşünülmesiydi. Neyse ki ülkemizde son yıllarda yaşanan baş döndüren değişikliklerden Sigortacılıkta nasibini aldı Sigortacılık yeni kanun ve yönetmeliklerle herkesin yapamayacağı saygın bir meslek haline geldi.

Sigorta acenteliklerini satın alarak büyümek istiyor musunuz? Bu satın alımlarda hangi kriterleri değerlendiriyorsunuz? Sanırım levha kayıt işlemleri ve son yönetmeliklerden sonra portföyünü ve isim hakkını devretmek isteyen çok acente çıkacaktır.

Evet bunun böyle olacağını ben de düşünüyorum. Sektörün buraya geleceği kaçınılmazdı. Yavaş oldu ama oluyor. Kriterlerimize uygun olduğu takdirde, biz de bu durumda olan acenteliklerle ilgileniyoruz. Öncelikli kriterimiz; gerek acenteliğin, gerekse acente müşterilerinin bizim kriterlerimize ve anlayışımıza uygun olmasıdır. Hasar prim oranları, piyasada acenteliğin yarattığı izlenim gibi pek çok kriter de önemli. Biz bütün bu ve buna benzer kriterleri değerlendirip bünyemize uygun olanlarla ilgileniyoruz. Ama daha önce de dediğim gibi büyümek bizim temel amacımız değil. Sağlıklı, güvenli ve düzgün büyümek istiyoruz. Acente alımlarında da istekliyiz, ancak agresif değiliz, olmayacağız da. Ama tabii ki her teklifi değerlendiririz.

Herkes sektör adına bir şeylerin yanlış olduğunu, düzeltilmesi gerektiğini söylüyor ve Sizin hayalinizdeki sigorta sektörünü nasıldır?


Hepimiz bir çok şeyden mutsuzuz. Ama bence mutsuz olduğumuz şeylerin bir çoğu hayalimizdeki sigortacılığı oluşturacak şeylerdir. Bir çok şeyin düzeltilmesini istiyoruz ama en ufak bir değişikliğe karşı çıkıyoruz. Öncelikle yanlışlıkların düzeltilmesi için değişimin gerekli olduğunu kabul etmeliyiz. Olumlu olarak yapılan tüm değişimler şu an bize zarar verse de arkasında durmalıyız.
Hayal ettiğim sigortacılığı gelirsek aslında hayal bile edemiyorum. Bunu şöyle açıklamak doğru olur; Sektörümüz hızlı bir değişimden geçiyor. Uygulamaya koyduğumuz her şey bir gün sonra bile eskiyebiliyor. Artık hepimizin lokomotif dediğimiz kasko ve trafik satışının dışında bilgi ve eğitim gerektiren ürünlere ilgi duymamız gerekiyor. Bundan 3 sene önce müşterilerimizin birçok isteğine gülüyor, pes artık bu da istenir mi diyorduk. 3 sene sonunda geldiğimiz noktada o zaman pes dediklerimizin çok fazlasını yapıyoruz. İşte benim hayalimde şu an hayal gücümü zorlayan güzel bir sektöre sahip olmak var. Bunun için meslektaşlarımın işlerine sahip çıkmasını diliyorum.

Sigortacılığa yarın sabah yeniden ve sıfırdan başlayacak olsanız, yine olsa yine yapardım diyebileceğiniz konular var mı?

Tabi var olmaz mı? Ama bunu anlatabilmem için herhalde bir sayıyı bana ayırmanız gerekir. O kadar derin ve kapsamlı bir konu ki bu. Ama genel prensiplerimizde, hedeflerimizde ve yönetim anlayışımızda değişiklik olmazdı.

Eğitime verdiğiniz önemi ve değeri biliyoruz Uçar Sigorta Aracılık Hizmetleri bu konuda yeni projeleri varmı?

Tabiî ki var Uçar Sigorta olarak gençlerimizi ve eğitimlerini çok önemsiyoruz üç yılı aşkın zamandır çalıştığımız Sigorta şirketlerinden aldığımız tüm teşvik komisyon gelirlerine hiç dokunmadan Okullarımıza harcadık bu uygulamamız önümüzdeki yıllarda da devam edecektir.

Bu güzel söyleşi için çok teşekkür ederiz Ahmet Bey eklemek istediğiniz başka bir konu var mı?

Sanırım şimdilik bu kadar yeter, geldiğiniz için çok teşekkür ediyoruz, ayağınıza sağlık.

Biz teşekkür ederiz Ahmet Bey, ağzınıza sağlık, çok keyifli bir sohbetti.

 
 
 
Hata Raporlama: İçerikle İlgili Bir Hata Varsa Lütfen Raporlayın!
 
geri dön
sayfa başı
tüm konular
yazdır
tavsiye et
önceki konu
|
Yorum Bırakın
  SON EKLENENLER
CHP Çaycuma Belediye Başkan Adayı Bülent Kantarcı adaylığını değerlendirdi  
Çaycuma Can Ev Dekor: İşimizi Seviyoruz ve Üretiyoruz.  
A'dan Z'ye Acun Ilıcalı'nın bilinmeyenleri  
Amacımız; Bölgemizde daha iyi, daha büyük marketler açıp; vatandaşlarımıza daha üst düzeyde hizmet vermek  
Ekşioğlu Ticaret: 8 Ayda Çaycuma'da Zirvede  
Vadinin Adayı Ahmet Çolakoğlu  
Çaycuma'dan Saracoğlu'na bir insan hikayesi…  
Çaycuma'nın yükselen trendi: UÇAR SİGORTA  
 
 
tümü
 
   
 
 
 
 
Yukarı Çık
       
 
 
 
Site Yönetimi: Çaycuma Baskı Dünyası - www.ucuzdavetiyeburada.com / Proje Başlangıcı : © 2009 - ∞